miercuri, 9 iulie 2008

Artă pură

În primul rând aş dori să menţionez că motivul pentru care au lipsit materiale noi în ultima vreme este faptul că răspunsul nostru la întrebarea "vrei o viaţă sau un blog?" este invariabil "le vrem pe amândouă". Aşadar, trecând cu bine peste formalităţi gen festivităţi, banchete şi/sau examene de licenţă, putem acorda o atenţie deosebită acestui tip de entertainment.

Se spune că un artist adevărat poate găsi frumosul în orice banalitate şi poate dezgropa sublimul de sub mormane de bube, mucigaiuri şi noroi. Spre norocul meu, nu a trebuit să recurg la măsuri atât de drastice, descoperind o fărâmă de paradis chiar pe raftul bibliotecii din camera mea.

Conceptul propus de mine reprezintă în mod simbolic modul în care este alterată percepţia lirică sub influenţa filtrului bahic. Shotul şi paharul înalt, folosite fără chibzuintă, pot scoate la iveală latura diabolică până şi din cele mai improbabile făpturi, cum este raţa din dreapta pozei (nu este întâmplător titlul ce răsare dintre corniţele blondei - ispita şi cele 10 porunci). Este aproape clar că fiorul inspiraţional care l-a gâdilat pe autorul acestei opere nu a lăsat nimic la voia întâmplării, lucru ilustrat în mod sublim de natura păgână a volumelor care delimitează colecţia: un roman de stephen king şi harry potter.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu