miercuri, 4 iunie 2008

Caracter amorf.

Oare de ce toţi tinerii sunt incapabili de a lua o decizie? Oare societatea modernă ne oferă prea multe posibilităţi? Oare e de vină capitalismul că ne dă de toate şi nu ştim ce să alegem, sau comunismul că s-au luat deciziile pentru noi şi ne.am obişnuit aşa. Românul din ziua de azi nu mai e în stare să aleagă nici măcar o cafea. Ajungi într-o cafenea şi ai atătea variante: cafea cu lapte, fără lapte, cu sirop, frappe, lungă, scurtă, grasă, slabă, cu alune şi aşa mai departe. Probabil o să se ajungă să nu mai ştim ce gust are cafeaua, aia neagră cum se zice, aia adevărată. Poate se va ajunge să se facă o cafea cu gust de.... cafea.
Poate felul în care suntem crescuţi e de vină, poate ar trebui să ni se dea mai multă libertate de mici, poate ar trebui să fim investiţi cu mai multă încredere încă de mici, să nu ni se spună ce să facem, ci să fim sfătuiţi, să nu ni se dicteze la şcoală ci să învăţăm să luăm notiţe. Poate ar trebui să ne implicăm în mai multe activităţi extracuriculare, să luăm iniţiativă.
Ar trebui să fim în stare să alegem la ce facultate/master vrem să mergem, nu să aplicăm la toate şi apoi să alegem bazându-ne pe motive superficiale. Poate ar trebui să fie examen de admitere, astfel vei putea hotărâ din timp fiind nevoit să te pregăteşti.
Poate ar trebui să vrem mai mult, sau măcar să ştim ce...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu