marți, 9 iunie 2009

Țară de călători

gata.


S-a încheiat perioada în care întreaga Europa face referire la simțul nostru civic și ne imploră să mergem la vot.
S-a terminat perioada de adânci frământări nocturne pe tema norocosului beneficiar al puterii noastre scurse prin pecetea cu marca „TATOV”.

S-a scurs și mult așteptata zi de 7 iunie 2009, zi de alegeri europarlamentare.

Câștigătorii sunt alianțe PSD+PC cu un punct (și mărunțiș) procentual în fața PD-Lului.
Nimic ieșit din comun.
Oricum nimeni nu a mai crezut în rivalitatea de fațadă dintre stânga și dreapta în urma experienței din toamna anului trecut...

Vedetele săptămânii au fost, oricum, Gheorghe Becali (numit în continuare JiJi), Corneliu Vadim Tudor ( numit în continuare Vadim) și Elena Băsescu (numită în continuare EBA).
Poate pentru cei mai nerealiști dintre voi (sau poate pentru cei mai optimiști) faptul că sus-numiții s-au calificat ca Parlamentar European vine ca o surpriză însă pentru noi, cei pragmatici, cu picioarele pe Pământ este doar cursul firesc al lucrurilor.

Pe mine, personal, mă surprinde procentul ridicat(?) de prezență la vot 27.67%. Este cu 10% peste așteptările mele.
S-au lansat discuții de blamare a tinerilor, de blamare a persoanelor cu studii superioare de prezența(?) foarte scăzută la vot. Nimeni nu realizează că oricare om cu IQul peste mărimea de la picior s-a blazat și este degustat de toate „miș-mașurile” care se fac și realizează că oricum nu ai pe cine alege fără a primi (BONUS) și pe celălalt.
A încetat să-i mai pese....

Oricum toată țara este plină de sfertodocți care poartă tricouri cu IinimăJiJi, plină de oameni care nu se deosebesc de animale decât prin acel „oposable thumb” pentru care rațiunea și autocontrolul sunt noțiuni necunoscute, plină de oameni iubitori de botox și de dușmani ai limbii române...

16% dintre votanți și-au exercitat dreptul constituțional pe listele suplimentare, din excursie...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu